A lovasbemutató menete:

 

A lovasbermutatókat általában meghívásra, külső helyszínen szervezzük. A lovasbemutatóhoz szükséges lovakat és eszközöket a helyszínre szállítjuk.

A bemutató elején a legények egy tiszteletkörrel köszöntik a nézőket. A kedves közönség a XIX.századi csikósvilág életéből kap egy kis ízelítőt a lovasbemutató során.
Lófektetés: A pusztai élet során gyakran előfordult, hogy a betyároknak rejtőzködniük kellett lovaikkal együtt a pandúrok elől. A lovaknak csendben és nyugodtan kellett feküdni a lovasok mellett. A karikás ostor csattogtatásával demonstrálják, hogy semmilyen zaj nem zavarta meg a lovakat, és így nem árulták el hol rejtőzött a betyár.
Hasaltatás: A legény a ló hátán állva mutatja be a lovas és lova közötti összhangot, együttműködést.
Lóültetés: Ez az úgynevezett kutyaülés, ami igen nehéz természtellenes pozíció a ló számára.
A ló hátán állás: Ez segíttette a betyárokat abban, hogy a magas fűben, a nádas mögül, minél messzebbre láthassanak el a pusztában.  
 Ezt követően a poharas vágtát tekinthetik meg. Itt egy teli pohár itallal a kezükben vágtáznak körbe, és az a csikós a nyertes, akinek több ital marad a poharában. Természetesen a végén jól bekortyolják a megérdemelt itókát.  Poharas vágta

Kendőlopás: A csikósoknak szükségük lesz egy kendőre. Ehhez egy hölgy  segítségére lesz szükség, aki felajánlja kendőjét. A hölgy kegyeiért versenyeznek a csikósok úgy, hogy egymás válláról próbálják meg ellopni a hölgy kendőjét, vágtában kergetve egymást. Amelyik csikős a végszóra megkaparintja  a kendőt, az megérdemel egy puszit a kendő fejében.
 
Ez az úgynevezett "Pusztapicknick". A jelenet azt hivatott szimbolizálni, hogy a ló és lovasa oly harmóniában éltek a pusztában, hogy szinte egy asztalról ettek, ittak.  
9., Karikásbemutató
10., Asszonynevelés
 
 
11., Pusztaötös bemutató (Koch -ötös)  

Meghívásra szívesen részt veszünk falunapokon, búcsúkon és különféle rendezvényeken is, ahol lovasbemutató igénye felmerül.

   

Lovasbemutató árak:
Lovasbemutató 2 betyárral: 50.000,-Ft/nap  + útiköltség ***
Puszta ötös bemutató: 80.000,-Ft/nap + útiköltség
Lovasbemutató 2 betyárral + puszta ötössel: 120.000,-Ft/nap + útiköltség

*** A lovasbemutatók több betyárral is rendelhetõek.
 

Címkék: lovasbemutató, lovas-show, lovaskocsi bérlés, lovasfogatozás, lovasfogat, lovashintózás, hintózás, hintóbérlés, lovaskocsi

 

 
     

Visszajelzésére számítunk

Milyennek találja honlapunkat?
 

Partnereink

Ide kerülnek partnereink logói és bannerei!